12.12.2018 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Žací adaptér Convio Flex - Claas

Kromě zlaté si bronzovou medaili odnáší také firma Claas. A to za své pokrokově vyřešené žací adaptéry Convio Flex, s nimiž je možné dosahovat vysoké výkonnosti při sklizni sóji, hrachu a trav na semeno.

K bezeztrátové sklizni přispívají kromě inteligentní konstrukce adaptéru také asistenční systémy, zabezpečující výškové vedení kosy a přihaněče. Tyto systémy zároveň usnadňují řidiči práci. Nové adaptéry jsou k dispozici v pracovních záběrech 10,8 m, 12,3 m a 13,8 m pro sklízecí mlátičky modelové řady Claas Lexion.

Jak již prozrazuje název, má adaptér Convio Flex flexibilní kosu, žací stůl a boční pásy. Tím může zajistit řez až těsně nad zemí po celém pracovním záběru. Kultury s nízkou výškou, jejichž lusky se nachází nízko nad zemí, lze díky tomu sklízet plynule a beze ztrát. Ale s adaptérem Convio Flex lze sklízet i porosty obilovin zcela konvenčním způsobem, protože lze kosu i žací stůl uzamknout, takže se budou chovat jako pevné. Jakmile mlátička vjíždí do úseku s polehlým porostem, postačuje stisk tlačítka na to, aby se adaptér stal opět v celém svém záběru zpátky flexibilním, perfektně kopíroval terén a sklidil veškeré zrno beze ztrát a bez znečištění.

Žací adaptér Convio Flex lze využívat i při sklizni ozimé řepky. Claas nabízí na přání vpravo i vlevo v horní části adaptéru umístěné pomocné šneky o průměru 425 mm, a též i boční aktivní děliče, které je možné připojovat a demontovat bez použití nářadí. Zadní stěnu adaptéru lze osadit zvýšením, zamezujícím ztrátám zrna na adaptéru.

Více informací v Zemědělci.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down