14.12.2018 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Připojený měřicí přístroj pro zjednodušení monitoringu úkolů

Další francouzský výrobce, společnost Karnott, vyvinula připojený měřicí přístroj pro zjednodušení monitoringu úkolů, který dovoluje jednoduchý monitoring činnosti strojů v zemědělském podniku.

Nové řešení umožňuje shromažďování dat o činnosti zemědělských strojů či vybavení (o jejich poloze a pohybu). Zařízením může být osazen jakýkoli druh stroje, je kompatibilní se všemi značkami techniky a se všemi typy příslušenství (či jakýmikoliv přepravními kontejnery). Je přitom vybaveno přijímačem GPS signálu a komunikačním modulem, který data odesílá na server. Tam potom probíhá detailní analýza přijatých dat prostřednictvím algoritmů, exkluzivně vyvinutých společností Karnott.

Díky analýze se pak získá přehled o podílu jednotlivých činností na celkovém času práce, jako jsou periody nasazení konkrétního stroje, prostoje mezi nimi a další), včetně výpočtu oblasti pohybu stroje. Řešení Karnott je nákladově příznivé a napomáhá zeštíhlit náklady na administrativu. Umožňuje také provádět odměňování vykonané práce podle odpracované výměry půdy. Nový systém také splňuje potřeby osob, zainteresovaných ve farmářském sektoru, při vzájemném sdílení strojů.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down