15.12.2018 | 09:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Microgranulate distributor

Systémy pro aplikaci hnojiva pod patu bývají zabudovány do sedmdesáti procent přesných secích strojů na trhu (Pestexpo zpráva GRECAN – 2005). Stává se, že obsluha je při práci vystavena působení hnojiva a prachu z hnojiva, zvláště při výměně dávkovacího kotouče.

S novou zástrčkou se zásobník hnojiva utěsní vůči výsevnímu ústrojí, takže už není zapotřebí vyprazdňovat zásobník na hnojivo před tím, než se provádí výměna dávkovacího kotouče. Toto nové řešení představí na veletrhu SIMA 2019 společnost - Kverneland Group France SAS, ktará za ně obdržela bronzovou medaili.

Záměna kotouče je jednoduchou a rychlou záležitostí a nová zástrčka chrání obsluhu před kontaktem s chemickými látkami, nacházejícími se ve výsevním ústrojí. Dávkování minerálního hnojiva pracuje s elektrickým pohonem, který je kompatibilní s funkcemi řízení výsevu v systémech precizního zemědělství značky Kverneland v kombinaci se signálem GPS o poloze soupravy. Díky tomu je automaticky řízena činnost výsevního ústrojí tak, aby se zamezilo překrývání řádků.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down