16.01.2019 | 01:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Světová premiéra výkonného sklízeče

Nejžhavější představenou novinkou v rámci tradiční Grimme Technica byl tažený a k půdě šetrný dvouřádkový sklízeč Grimme EVO 280, který převzal design ze sklízeče EVO 290. Tři rozdružovadla s větší prosévací plochou, a tím i větším výkonem, doplněná zásobníkem o objemu 8 t zaručují rychlejší sklizeň a lepší kvalitu hlíz. Pomocí integrované portálové nápravy je transportní šířka sklízeče pouhé tři metry.

Zbytečnému utužení hrůbků zamezuje vlečené nabírání (stačí i menší příkon tažného prostředku), které lze na přání vybavit systémem TerraControl pro konstantní hloubku vyorávání za všech podmínek sklizně. Do těžkých půd je také k dispozici nabírání pomocí krojidel TerraDisc bez kopírovacích válců.

První prosévací pás má o 16 % větší prosévací plochu než sklízeč SE 150-60. Do těžkých půdních podmínek je na přání k dispozici i nabírací pás. Stejně jako u modelu EVO 290 mohou být prosévací pásy poháněné patentovaným, plynule nastavitelným a reverzovatelným variabilním systémem pohonu VarioDrive. Aby nedocházelo k poškozování hlíz, byly ještě více snížené přepadové stupně mezi prosévacími pásy a prvním rozdružovadlem. První rozdružovadlo je rozšířené o 15 % a druhé o 78 % (opět v porovnání se sklízečem SE 150-60). To zaručuje další významné zvýšení výkonu. Díky automatickému přizpůsobení se otáček rozdružovadel a přebíracího stolu podmínkám sklizně pomocí systému Speed tronic se dosahuje lepší šetrnosti k hlízám při současném zvýšení výkonu a významné úlevě řidiče. Na ergonomické přebírací plošině může pracovat šest osob místo čtyř, a to u rovnoběžného, 1100 mm širokého přebíracího stolu.*

Více naleznete v Zemědělci č. 4.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down