19.02.2019 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Další využití secích strojů

Rozvoj firmy APV není jenom o představování nových produktů, ale i o nacházení dalších možností uplatnění u produktů stávajících. Platí to například o pneumatických secích strojích řady PS. Stroje této řady byly původně vyvinuté k setí, ale kromě toho mohou svému uživateli stejně dobře posloužit i k zakládání podsevů do vegetující krycí plodiny či k aplikaci pesticidů. Elektronika umí regulovat dávkování osiva v závislosti na pojezdové rychlosti, o níž má informace ze senzoru GPS. Tento senzor se uchytí do nového držáku na zásobníku secího stroje.

K setí nejenom meziplodin, ale i k aplikaci pesticidů, mikrogranulátů a minerálních hnojiv slouží secí stroje PS v edici pro hnojení. Nápadné jsou již odlišným lakováním: zásobníky jsou vyrobené z plechu, na němž je nanesena barva elektrochemickým postupem kataforézního lakování. Také kryt výsevního válečku je odolný vůči korozi a zároveň je i vzduchotěsný. Samozřejmostí je regulace otáček dávkovacího ústrojí v závislosti na pojezdové rychlosti a na přání je možné stroje vybavit souvraťovým managementem.

Modelem s největším zásobníkem o kapacitě 800 l je PS 800 M1 D. Uvnitř výsevního ústrojí se pak otáčí hřídel s výsevními válečky, určenými k dávkování hnojiva – proto také mají žlutou a hnědou barvu. Válečky v tomto provedení odolají dlouhodobému působení agresivních druhů minerálních hnojiv. Díky svému rozpětí pracovního záběru od tří do dvanácti metrů může být PS 800 M1 D agregován i se širokozáběrovými stroji na zpracování půdy, ale najde uplatnění i ve spojení s plečkou či s přesnými secími stroji pro souběžné hnojení.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 3/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down