22.02.2019 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Řešení pohonu budoucnosti

Výrobce motorů FPT Industrial vystavoval své produkty na mezinárodním veletrhu Bauma. Mezi četnými exponáty zvláště zaujala nová pohonná jednotka s označením Cursor X. Jednak svým netradičním vzhledem, jednak svou koncepcí, díky které je nejenom výkonná, ale zároveň i modulární, mnohostranně využitelná a inteligentní.

Cursor X má především čtyři vlastnosti, které budou v budoucnosti určovat konstrukci, logiku a způsob fungování pohonných systémů. Inženýři FPT Industrial předpokládají, že v budoucnosti se spektrum zdrojů pohonu rozšíří: od spalování zemního plynu přes produkci elektrické energie pomocí technologie palivových článků nebo baterií. S těmito novými druhy pohonu je možné realizovat nejrůznější kombinace systémů pohonu od čistě elektrických přes paralelně hybridní až k sériově hybridním zdrojům.

S podobnou variabilitou bude také přenášena energie na kola. V mnoha případech se tak dá realizovat výhodná kombinace mechanické převodovky s elektrickým pohonným systémem.

Nový koncept pohonu FPT Cursor X 4.0 je stejně velký jako tradiční spalovací motor, navíc se však pyšní modulární konstrukcí. Díky tomu je zjednodušena jeho montáž, zabudování do stroje a také údržba. Pro svou modularitu může být nový pohon kombinován s různými motory značky FPT Industrial a vyhovuje nejrůznějším výkonovým požadavkům. Kromě toho mohou být dodány pohon a motor také jako jedno kompletní řešení.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down