26.02.2019 | 11:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Shrnovač pro profesionály

Pásové shrnovače píce jsou na našem trhu již řadu let a jejich výhody jsou nepopíratelné. Tím největším benefitem je schopnost strojů shrnout velké množství píce při zachování její čistoty a kvality. Shrnutý řádek píce bez příměsí půdy a kamení znamená pro navazující sklizňové stroje v lince sklizně pícnin menší opotřebení dílů a dojnému skotu přináší kvalitní krmivo, což je základem vysoké produkce mléka.

Společnost Kuhn nedávno představila novou generaci pásového shrnovače Merge Maxx 950. Jeden z prvních prodaných strojů v České republice se zabydlel v podniku ZD Výčapy.

Tisíc hektarů v první sezóně

ZD Výčapy spadá pod společnost Agro 2000 a hospodaří na rozloze 2400 ha. Činnost podniku je různorodá a zahrnuje jak rostlinnou, tak živočišnou výrobu. Dále zemědělské družstvo nabízí zemědělské služby a má také bioplynovou stanici. Z pěstovaných plodin zaujímá 700 ha pšenice, 500 ha kukuřice a 400 ha řepka. Dále ve Výčapech pěstují jeteloviny a jetelotrávy, žito částečně na krmivo a částečně na zrno, oves a ječmen. Živočišná produkce je postavena na 800 kusech dojného skotu. Celkem v ZD Výčapy pracuje okolo 50 zaměstnanců.
Linku na sklizeň pícnin tvoří diskové žací stroje, pásový shrnovač a sklízecí řezačka. Dříve se ve shrnování uplatnily dva nebo tři rotorové shrnovače. Když se jejich životnost přiblížila konci, začali ve Výčapech hledat jejich nástupce a zalíbil se jim pásový shrnovač Kuhn Merge Maxx. Oproti konkurenci se jim líbila konstrukce, kdy se stroj pohybuje po plazech a nikoliv po kolech. Výhodou je totiž možnost nasazení stroje i za vlhčích podmínek.

ZD Výčapy koupily nový shrnovač Kuhn Merge Maxx od společnosti Agrocentrum ZS. S prodejcem jsou velmi spokojení a chválí snadnou domluvu a kvalitní zaškolení obsluhy.*

Více v časopise Mechanizace zemědělství 3/2019

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down