Co chystá John Deere na letošní žně?

Sklízecí technika John Deere je mezi zemědělci velmi oblíbená a v posledních letech její obliba ještě stoupá. Je to dáno neustálými investicemi do vývoje těchto strojů a do jejich vylepšování. Není proto divu, že například v segmentu sklízecích mlátiček ukusuje John Deere z pomyslného koláče prodejů v České republice celou čtvrtinu.

Sortiment sklízecích mlátiček je pestrý. Ideální stroj v něm najdou jak malé a střední farmy, tak velké podniky i ti, co poskytují služby. Výkon ale není jediným parametrem výběru. Důležitou roli může hrát i potřeba slámy pro živočišnou produkci, nebo naopak její co nejlepší rozdrcení a rozprostření na pozemek.

Co se chystá a v létě nás nemine

Co se chystá u sklízecích mlátiček pro nadcházející sezónu, jsem vyjela zjistit na pobočku společnosti Strom Praha a.s. do Ovčár, kde jsem si povídala s produktovým manažerem Jiřím Ptáčníkem.

Jak už bylo řečeno v úvodu, sklízecí mlátičky se těší u českých zemědělců oblibě. Souvisí to i s generační změnou strojů, které od roku 2016 prošli mnohými inovacemi, a to téměř na všech ústrojích. Nejde tedy jen o kosmetické změny nebo zvětšení zásobníku na zrno. Sklízecí mlátičky se celkově posunuly směrem k vyšším výkonům a větší produktivitě práce. V České republice jsou nejprodávanějšími sklízecími mlátičkami modely řady T. Je to dáno historicky tím, že mnoho podniků, co pořizuje sklízecí mlátičku John Deere,má kromě rostlinné výroby i tu živočišnou, a tudíž klade důraz i na kvalitu a množství slámu. Sklízecí mlátička řady T mají unikátní tok materiálu, kdy sláma nepřechází přes žádnou ostrou hranu, a tudíž se nikde neláme, plynule prochází sklízecí mlátičkou a na řádek vypadává optimálně namačkaná.
V sortimentu jsou, ale i axiální sklízecí mlátičky řady S, které nabízí velké denní výkony. Ideální jsou ve spojení s lištou 10 m a více.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down