27.03.2019 | 08:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Slibné vyhlídky nových mlátiček

V České republice mají dlouhou tradici sklízecí mlátičky Claas. Nástupcem mlátiček modelové řady Mega se systémem APS a Medion je série Tucano. Claas ji nabízí od roku 2008 a stroje modelového roku 2019 se pyšní mnoha vylepšeními. Nové Tucano zahrnuje celkem 13 různých modelů; přichází zvenčí s faceliftem v oblasti designu, uvnitř pak s novým konceptem ovládání a pokročilými asistenčními systémy.

V průběhu svého show a dne otevřených dveří v Banticích představili zástupci firmy Agrall Tucano 440, které má šestidílná vytřásadla v kombinaci s mláticím systémem APS. Čtyři velké modely Tucano 550 až po nový top-model Tucano 580 se pyšní systémem výmlatu APS Hybrid.

Nový terminál Cebis a nově vyvinutá loketní opěrka dovolují řidiči jednoduché ovládání všech funkcí mlátičky. Funkce lze ovládat i prostřednictvím kláves přímého přístupu na dotykové obrazovce. Podobně jako u nové generace dotykového ovládání u standardních traktorů Claas: dotykem například na symbol mláticího ústrojí se otevře dialog pro nastavení otáček mláticího bubnu. Nastavování je intuitivní. Všechny funkce lze přestavovat také pomocí spínačů v loketní opěrce. Dále si každý řidič může individuálně v Cebisu navolit své oblíbené funkce na ovládací páku Cmotion, a tam je pak pod funkčními klávesami má vždy po ruce.

Poprvé má Tucano dostupný také systém Auto Crop Flow, využívaný mlátičkami Lexion. Systém Auto Crop Flow provádí automatickou kontrolu zatížení v důležitých konstrukčních celcích stroje. Citlivé senzory měří otáčky mláticího ústrojí APS, separace zbytkového zrna, drtiče slámy a motoru a eliminují tak riziko ucpání stroje a přetížení.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down