27.03.2019 | 09:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspěšná prezentace na pařížském veletrhu

Mezinárodní veletrh SIMA byl pro firmu Pöttinger nejen ve znamení rozsáhlé expozice s prezentací techniky z celého výrobního programu, ale též přinesl významné ocenění. Novinka, žací kombinace NovaCat A10 CrossFlow, obdržela titul Stroj roku 2019 ve své kategorii. Kategorií je celkem 17 a v roli hodnotitelů vystupují zástupci odborných periodik z celé Evropy.

A právě originální řešení firmy Pöttinger, tedy šnekový shazovací dopravník na nesené žací kombinaci, porotu vedl k tomu, že zvolila tento stroj v kategorii Žací stroje jako vítěze. Ještě před tím ocenil tento stroj i český trh - v roce 2018 se v České republice prodalo větší množství těchto strojů.

Žací kombinace NovaCat A10 Cross Flow je jednou z novinek firmy Pöttinger pro rok 2019. Představuje další aplikaci systému Cross Flow po úspěšném uvedení vzadu neseného žacího stroje NovaCat 352 CF na trh.

Prostřednictvím příčných šnekových dopravníků je píce bezprostředně po posečení shazována na řádek. Činností šnekového dopravníku je píce na povrchu částečně narušena, takže efektu zrychlení zavadání se také dociluje, ale bez použití kondicionéru (ať při shrnování na řádek, tak i při ukládání na široko). To s sebou přináší značnou úsporu hmotnosti u žací kombinace.

Ve srovnání s variantou kombinace s kondicionérem extra-dry a pásovými shazovacími dopravníky, kterou firma Pöttinger také nabízí, má NovaCat A10 CrossFlow nejen nižší hmotnost o patnáct procent, ale i kompaktnější rozměry, takže těžiště kombinace je v blízkosti traktoru.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 4/2019.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down