28.03.2019 | 09:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Válcový mačkač v nové podobě

Své pověsti specialisty v oblasti vývoje a výroby žacích strojů dostála firma Pöttinger též novým válcovým mačkačem NovaCat RCB. Nový mačkač, k jehož přednostem patří hospodárnost, provozní spolehlivost a jednoduchá údržba, je k dispozici pro všechny žací stroje NovaCat Alfa motion a NovaCat 262, 302, 352 a A10.

U nového mačkače vystřídaly doposud používaný řetězový pohon dva ozubené řemeny. Tím bylo dosaženo zdvojnásobení možné dráhy vychýlení horního válce – oproti dosavadnímu řešení o 25 mm více, což vede ke zlepšení účinnosti při zpracování hmoty.

Díky ozubeným řemenům je pohon nového mačkače bezúdržbový. Předpětí řemenů je jednoduše nastavitelné zvnějšku žacího stroje. Mazání ložisek se může provádět prostřednictvím centrální mazací lišty, uložené vně. Mazání olejem již není zapotřebí, takže v oblasti pohonu nemůže dojít ke kontaminaci krmiva.

Válcový mačkač NovaCat RCB se vyznačuje tím, že oba válce jsou hnané, čímž je zaručena účinnost při narušení píce. A také případné problémy s ucpáváním patří minulosti. Při sklizni velkých objemů píce umožňuje zdvojnásobení výkyvu horního ze dvou válců plynulý průchod materiálu, takže i za takových podmínek lze pracovat s vysokou výkonností.

Nový válcový mačkač NovaCat RCB byl k vidění v expozici firmy Pöttinger na mezinárodním veletrhu SIMA 2019.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 4/2019.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down