25.04.2019 | 12:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výhody přihnojování při kultivaci

Secí stroj dovoluje vysévat různé druhy meziplodin či vícedruhových obilninových směsek. Přihnojovací botky mohou také provádět výsev a je jenom na konkrétním uživateli, kterou plodinu bude vysévat „vpředu“ (přihnojovacími botkami) a kterou „vzadu“ (secími botkami). Každá řada secích botek může být nastavena na odlišnou hloubku setí.

Třetí plodinu pak umí vysévat na povrch půdy jednotka Alfa Drill 400. Nastavení a ovládání secího stroje se provádí jednoduše prostřednictvím ISOBUS.

Dalším zajímavým a dobře vybaveným strojem Bednar byla plečka Row-Master RN. Stroj je určen k meziřádkové kultivaci porostů kukuřice (jako osmiřádkový), ale po přestavení pracovních sekcí je využitelný i pro cukrovou řepu (jako dvanáctiřádkový).

Pro zemědělce, kteří chtějí spolu s kultivací provádět přihnojování, existuje několik dalších možností. Jednou z nich je varianta plečky spolu s čelně nesenou nádrží, od níž je kapalné hnojivo vedeno k sekcím plečky. Pro přihnojování granulovaným hnojivem lze zvolit spojení plečky s výsevní jednotkou Alfa Drill anebo se zásobníkem Ferti-Box FB pro čelní závěs traktoru. Ukládání hnojiva do prostoru mezi dva řádky má výhodu v tom, že stimuluje rozvoj kořenové soustavy rostlin.

Prezentovaná plečka byla vybavena zařízením CultiCam pro přesné optické navádění. Již od raných vegetačních fází rostlin může být stroj za jízdy precizně naváděn do záběru tímto systémem, využívajícím optické senzory. Při plečkování porostu kukuřice činí rozsah možného příčného posuvu až 45 cm.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down