29.04.2019 | 05:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Navigace a dokumentace dat

Naprostou nezávislost na vývojovém stadiu rostlin či stavu porostu poskytuje speciálnímu traktoru Fendt 200 Vario F/V/P satelitní navigační systém PSR Sky. S ním může být traktor Fendt využíván celoročně, i v jiných kulturách, než jsou vinohrady. A to v závislosti na použitém druhu přijímače s přesností +/- 25 nebo +- 2 cm.

Nyní se věci znalý čtenář zeptá, jak se budou navigační systémy ovládat, když traktory uvedených řad nemají Varioterminál. Fendt pro fungování systémů PSR Sonic a PSR Sky nabízí dvojici přídavných terminálů, jejichž výrobcem je firma Müller Elektronik. Pro navádění pomocí ultrazvuku postačuje terminál PSR ISO Touch 800, zatímco pro satelitní navigaci verze PSR ISO TOP Touch 800. Tento terminál dovoluje i importování hranic pozemků či ukládání výsledků práce.

Evidenci dat je možné u strojů Fendt přenechat systému dokumentace. Pro traktory od série 500 Vario výše, pro pásové tahače Fendt 900 Vario MT, sklízecí mlátičky IDEAL 7,8 a 9 a samojízdné postřikovače Fendt Rogator 600 je tento systém dostupný ve dvou verzích – jako VarioDoc a VarioDoc Pro. Systém umí zaznamenávat všechna data, která lze evidovat v elektronické kartotéce honů.

U strojů, vybavených Varioterminálem 10,4“, je systém VarioDoc standardem, u traktorů Fendt Vario ve výbavě ProfiPlus je standardem VarioDoc Pro. Tato nejlepší varianta dokáže přenášet data traktoru do kanceláře bezdrátově, s využitím sítě mobilních operátorů. A k evidovaným údajům o činnosti stroje umí přiřazovat i GPS informace o poloze. Nečiní tedy problém přenos dat ani na velkou vzdálenost, což činí systém vhodný pro využití u poskytovatelů služeb. VarioDoc Pro umí také jednoduše přenášet hranice pozemků a navigační linie.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down