19.05.2019 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Významný přínos elektroniky

V souvislosti s moderními trendy firma Horsch dále rozšiřuje své systémy precizního zemědělství. Vybavené elektronikou a inteligentním software umí secí stroje Horsch pracovat ještě efektivněji. V současnosti jsou již plošné i přesné secí stroje Horsch vybaveny sběrnicí ISOBUS ve standardu.

Pro praktické uživatele to znamená, že může tyto stroje ovládat s ISOBUS kompatibilním terminálem, který má k dispozici. A může využívat i další pokrokové funkce, k nimž patří ovládání sekcí Section Control, lokálně variabilní výše výsevku VariableRate či vedení zakázek v systému TaskController.

Na základě nahrané předpisové mapy umí secí stroje Horsch dát jednotlivým úsekům jednoho pozemku s odlišnými vlastnostmi takové množství osiva i hnojiva, jaké je pro konkrétní podmínky nejvhodnější. Při případném použití terminálu Horsch Touch 800 nebo 1200 se otevírá možnost využívání funkce MultiControl. To znamená, že je možné nezávisle na sobě měnit dávku hnojiva a výši výsevku. Bez této funkce je možné měnit buď jen výsevek anebo jen dávku hnojiva.

Osiva i hnojiva se využívá jen tolik, kolik je skutečně zapotřebí, takže se dosahuje úspor. Rozdílné dávky jsou automaticky dokumentovány a data lze jednoduše přenášet do elektronické databáze honů. Zároveň nemusí obsluha v traktoru přemýšlet nad tím, jakou má v kterých místech pozemku zvolit dávku hnojiva či výši výsevku, a má tedy jednodušší práci.

Systém Section Control využívá informace o poloze soupravy k automatickému vypínání a zapínání poloviny či celého záběru secího stroje, anebo jednotek u přesného secího stroje.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 6/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down