19.05.2019 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kombinované půdozpracující stroje šetří čas

V expozici firmy Horsch na veletrhu Sima 2019 v Paříži nechyběly ani stroje na zpracování půdy. Novinka loňského roku, nová generace radličkových kypřičů Terrano GX, byla k vidění v provedení Terrano 5.3 GX se záběrem 4,9 m a radličkami ve třech řadách.

Ale Horsch vyrábí i kombinované půdozpracující stroje, které představují vhodné řešení i v době časové nouze. Umí totiž provádět více operací při jediném přejezdu, a tím šetřit čas – ale omezením přejezdů i půdní strukturu a vláhu v půdě.

Takovým strojem je Horsch Tiger 4 MT, který je vpředu osazen sekcí DiscSystem. Jedná se o dvě řady talířů, díky jejichž řeznému účinku na posklizňové zbytky se tento kypřič dokáže „prokousat“ i silnou vrstvou slámy na povrchu pole po sklizni kukuřice na zrno. Také za sucha umí tyto talíře v první fázi půdu otevřít, takže radlice TerraGrip pak mají snazší práci a neprodukují nadměrně velké hroudy. Radlice u kypřiče Tiger MT se pyšní vůbec nejvyšší hodnotou vypínací síly – celých 770 kg (namísto 500 kg u ostatních „Tigerů“).

Pro zákazníky, kteří chtějí docílit ještě dalšího efektu na zpracování půdy, nabízí firma Horsch nově možnost agregace všech kypřičů Tiger s taženým pěchem Doppel RollPack včetně plnohodnotného podvozku.

Další zajímavou novinkou na stánku byl tažený postřikovač Horsch Leeb 4 AX.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 6/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down