21.05.2019 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zpracování půdy podle potřeby

Firma Kuhn má ve svém sortimentu tradičně také nesené secí kombinace. Na veletrhu Sima 2019 představili zástupci firmy novou kombinaci Sitera CD 3020. Mechanický secí stroj byl agregován se sekcí talířů pro předseťové zpracování půdy CD, přičemž uživatel má možnost záměny této sekce za rotační brány HR. Dovoluje to nový rychlovýměnný systém, chráněný patentem.

Také rotační brány Kuhn HR sérií 1020, 1030 a 1040 jsou v novém provedení. Jsou koncipovány pro agregace s novými secími stroji Sitera anebo Venta. Systém pohonu dovoluje agregovat traktory s výkonem na vývodovém hřídeli až 221 kW/300 k. Naopak sekce talířů CD série 1020 je vhodnější variantou pro zemědělce, kteří jsou zvyklí na setí za vyšších pojezdových rychlostí a mají lehké půdy. Velký počet talířů této sekce dokáže ornici jemně rozdrobit a docílit tak rovnoměrného urovnání povrchu.

Pokud se zpracovávají pozemky s výraznými rozdíly v půdních podmínkách, přijde vhod na přání nabízený systém plynulého přestavování pracovní hloubky pomocí hydrauliky.  To, jak intenzivně bude půda zpracovávaná, lze regulovat také změnou polohy urovnávací lišty. Tato lišta je vyvinutá úplně nově a její sklon lze přestavovat mechanicky na stroji anebo plynule hydraulicky z kabiny traktoru. Poloha lišty se mění nezávisle na pracovní hloubce hřebů rotačních bran HR.

Podle půdních podmínek může být secí kombinace vybavena jedním ze dvou typů opěrného válce. Kromě provedení Steelliner o průměru 550 mm je možná i druhá varianta Megapacker o průměru celých 590 mm.*

Více informací přinese měsíčník Mechanizaci zemědělství č. 6/2019.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down