28.05.2019 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Uznání pro koncept trac

Od roku 2015 pracuje na pozemcích Skupiny Agro Měřín traktor Claas Xerion 4000 SaddleTrac s kejdovou nástavbou od výrobce SGT. Podle podmínek či požadavků pěstovaných plodin si může vybrat jeden ze tří typů aplikátorů – krátké talířové brány Carrier 525, radličkový aplikátor Kaweco pro podpovrchovou aplikaci a hadicový aplikátor Bomech pro aplikaci na povrch.

Kromě čtyř traktorů Xerion Trac VC a jednoho traktoru Xerion SaddleTrac vlastnila Skupina Agro Měřín do letošního jara ještě celkem  tři další traktory Claas Xerion Trac. Z nich je nyní jeden vyměněn za nový model a další traktor je pořízen nově, takže jich firma nyní vlastní již dohromady deset. Jaké vlastnosti na nich vedení firmy nejvíce oceňuje? V tom má Martin Poul zcela jasno:

„Mně se na Xerionu nejvíce líbí ten koncept, z něhož plyne značná univerzálnost využití a především schopnost přenosu výkonu motoru na podložku. Díky originálnímu rozložení hmotnosti a velkým pneumatikám na obou nápravách docilují naše Xeriony obdivuhodně vysokého tahového výkonu,“ potvrdil. I s těžkým radličkovým kypřičem při kypření do hloubky až 30 cm pracuje vhodně dotížený Xerion při prokluzu kol do čtyř procent, což je pro standardní kolový traktor při shodné práci stěží dosažitelná hranice.

Předání dvou nových traktorů Claas Xerion 4000 Trac proběhlo ve slavnostním duchu v showroomu společnosti Agrall v Banticích. Oba stroje čeká vydatná výpomoc při zpracování půdy a setí. Pro zakládání porostů budou agregovány s novým secím strojem Väderstad Rapid A 800 J, který disponuje velkoobjemovým zásobníkem na osivo s vlastním podvozkem. Secí stroj se ovládá bezdrátově pomocí tabletu a disponuje i velmi oblíbeným systémem počítání zrn SeedEye.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down