29.05.2019 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový intenzivní talířový podmítač

Krátké talířové brány Lemken Rubin 9 jsou světoznámé díky svému intenzivnímu účinku na promísení půdy s organickou hmotou a kvalitě práce při vyšších pojezdových rychlostech. Nyní přichází čas na nástupce – ten má označení Rubin 10 a nabídne opět celou řadu velmi originálních technických řešení.

Nové talíře mají nejenom o 25 mm větší průměr, než dosavadní provedení u Rubinu 9; také garantují až o třicet procent delší životnost, protože jsou vyrobeny z vysoce ušlechtilé oceli. Díky tomu mohou sdílet výsostné označení DuraMaxx, kterým se pyšní opotřebitelné díly Lemken s výrazně prodlouženou životností.

Talíře jsou zavěšeny na nově koncipovaných slupicích o tloušťce 30 mm, které jsou podstatně robustnější než stávající verze. Takové slupice dokážou dlouhodobě odolávat i značným reakčním silám, které vznikají při práci na těžkých půdách při vyšších pojezdových rychlostech.

Podobně, jako u kypřiče Rubin 12, jsou i u Rubinu 10 za nonstop jištění pracovních orgánů zodpovědné tlačné vinuté pružiny, nově doplněné o odpružený tlumič zpětného rázu. Tím je zatížení rámu ještě sníženo. Uložení segmentů jištění proti přetížení je s rámem svařené, čímž je zajištěno, aby si talíře zachovávaly vždy svou nastavenou pracovní polohu. Zároveň mají talíře i své nové, hranaté prokrajování obvodu.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down