30.05.2019 | 12:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dobrý výrobce si poradí za jakýchkoli podmínek

Počasí v druhé polovině května přináší srážky, které každého zemědělce těší, zato však komplikují předvádění zemědělské techniky. Tři dny před koncem tohoto měsíce zorganizovala společnost BEDNAR FMT s. r. o. svůj tradiční Polní den. Místem konání se staly pozemky ZS Sloveč, které jsou rozlehlé, takže bylo plánováno i předvádění zemědělské techniky ve žlutých barvách s traktory John Deere v činnosti. Nicméně 70 milimetrů srážek v předchozích dnech a krátký, ale intenzivní déšť ráno v době konání znemožnily praktické ukázky.

Nicméně akce, pojatá tradičně jako mezinárodní polní den, se těšila i tak velké návštěvnosti. Zemědělcům z Čech i dalších států Evropy český výrobce ukázal, že si umí poradit za jakýchkoli podmínek. Akce proběhla tak, že jednotlivé soupravy strojů BEDNAR s traktory John Deere postupně najížděly před zástupy diváků, kteří si je tak mohli pozorně prohlédnout při komentáři od specialistů společností BEDNAR FMT a Strom Praha. Mezi tradičními stroji se představily také novinky roku 2019, poukazující na to, že firma BEDNAR sleduje v oblasti zpracování půdy a setí nejnovější trendy.

Hned na začátku akce se představila zajímavá novinka – krátké diskové brány Swifterdisc 12 400 XE Profi. Název Profi poukazoval na novinku – řešení s maximální úrovní výbavy. V přední části měl stroj uložený řezací válec, který se vhodně uplatní při drcení posklizňových zbytků po sklizni zrnové kukuřice nebo ozimé řepky, ale i při likvidaci meziplodiny. Ale na nářadí vpředu může být místo řezacího válce usazen přední hydraulicky ovládaný páskový smyk.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 7/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down