30.05.2019 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Avant Tecno představil své největší kolové nakladače

Avant Tecno je finský výrobce kompaktních kolových nakladačů, který na výstavě Bauma představil novou řadu Avant 800. Jde o největší a nejvýkonnější sérii, jež kdy byla od Avant Tecno představena a posunuje hranici výkonu kompaktního nakladače Avant na novou úroveň.

Stroje řady Avant 800 jsou postaveny na osvědčené kloubové konstrukci, která jim dává velmi dobrou obratnost. Jejich rozměry nepřekročí na šířku 1,5 m, na délku 3,4 m a na výšku 2,2 m, a přesto dokážou zvednout břemeno s hmotností až 1900 kg do maximální výšky 3,5 m.

K dispozici jsou dva modely: Avant 860i s motorem Kohler KDI 1903 TCR s výkonem 42 kW / 57 k. Zařazeno je turbodmychadlo a motor splňuje emisní normu EU Stage V. Avant 850 je osazen  dieselovým motorem Kubota V2403 o výkonu 36 kW / 49 koní a je určený pro trhy, kde není třeba splňovat nejpřísnější emisní normu.
O převod výkonu se stejně jako u jiných nakladačů Avant stará hydrostatická převodovka s hnacím hydromotorem v každém kole a se dvěma rychlostními stupni. Maximální pojezdová rychlost nakladače je 30 km/h a průtok hydraulickým systémem činí 80 l/min
Avant 860i má k dispozici teleskopické rameno, jež se vysouvá o 825 mm a dokáže dosáhnout maximální výšky zdvihu 3,5 m. Hydraulický samonivelační systém udržuje zátěž automaticky ve stejné rovině po celou dobu zvedání a spouštění ramene. Výhodou je též rychloupínací systém Avant, který dovoluje snadné a rychlé připojení různého příslušenství. Hydraulické hadice s konektorem Multiconnect je možné připojit snadno pohybem jedné ruky.

Řada Avant 800 má standardně certifikovanou otevřenou kabinu ROPS / FOPS. Tato kabina DLX se montuje na podvozek nakladače přes antivibrační elementy, což zaručuje nízkou hladinu hluku v kabině a snižuje vibrace. Efektivní vytápění, větrání a velká okna dále zpříjemňují pracovní prostředí a zvyšují komfort. 

Důležitá je široká nabídka příslušenství, která činí nakladač Avant 800 velmi všestranným. K dispozici je více než 200 druhů příslušenství a stroj může být nasazen jak ve stavebnictví, údržbě nemovitostí, komunální sféře, zemědělství a v dalších oblastech. Nové stroje Avant 800 se nejspíš dostanou na trh na podzim tohoto roku.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down