21.06.2019 | 01:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pokročilý systém ovládání nářadí

Společnost HM nabízí na našem trhu velmi široký sortiment techniky. Mimo jiné se specializuje přímo na obor techniky pro sady a vinohrady a dokáže poskytnout optimální řešení každému zájemci. Na množství vystavované techniky průběhu dnů otevřených dveří to bylo jasně patrné. Nechyběly ani produkty od firmy Clemens. Tento německý výrobce se již od roku 1952 zabývá vývojem techniky pro sady a vinice a společnost HM jej má dlouhodobě ve své nabídce.

Firma Clemens v hlavní budově areálu společnosti HM v Hodoníně vystavovala nejmodernější systém ovládání agregovaného nářadí pomocí joysticku „C Control Premium“, instalovaný na speciálním traktoru Case IH Quantum 100F. Výrobce nabízí toto řešení již po dobu tří let, ale v průběhu dnů otevřených dveří společnosti HM s. r. o. v Hodoníně mělo svou českou premiéru.

Jedná se o nejkomfortnější systém pro ovládání nářadí pro vinice, agregovaného ke speciálnímu traktoru. Sestává z loketní opěrky, joysticku pro proporcionální ovládání s malou obrazovkou a bloku hydraulických ventilů.

Systém má vlastní řídicí jednotku se softwarem a nabízí řadu pokrokových funkcí. Pomocí této obrazovky si obsluha traktoru může mimo jiné i uložit do paměti ucelenou sekvenci úkonů. Prvním krokem bude například změna šířky řádku pro vnější hydraulický okruh číslo 1, druhým pak spuštění nářadí k zemi pro vnější hydraulický okruh č. 2. Aktivace těchto úkonů probíhá v časové závislosti, anebo lze zvolit i závislost na ujeté dráze. Stlačením tlačítka Start se pak odstartuje automatické vykonávání jednotlivých úkonů uložené frekvence.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down