24.06.2019 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Anglické stroje do českých podmínek

Během polního dne společnosti PEKASS v Dlouhé Lhotě u Příbrami nechyběla ani vyhlášená manipulační technika JCB, o niž je mezi našimi zemědělci čím dál větší zájem. Už každý třetí prodaný nakladač v České republice je žlutý.

Při práci byly předvedeny dva stroje: jednak kloubový nakladač JCB 437 HT Agri s rozhrnovačem siláže výrobce KAME-VM, a jednak teleskopický manipulátor JCB 560-80 Agri Pro s kleštěmi na balíky. V Dlouhé Lhotě si pak odbyl českou premiéru manipulátor 542-70 Agri Super.

U velké hromady sebrané píce, kterou na louce vyložil sběrací vůz Jumbo, demonstroval práci v jámě kloubový nakladač JCB 437 HT Agri s rozhrnovačem siláže, který patří s modelem JCB 427 HT Agri k nejoblíbenějším nakládačům na českém trhu. Práci s balíky předvedl teleskopický manipulátor JCB 560 80 Agri Pro vybavený jedinečnou převodovkou DualTech VT, která kombinuje hydrostatický pohon a hydrodynamickou převodovku Powershift. Při pojezdové rychlosti od 0 do 19 km/h je aktivní hydrostatická převodovka, která je pohodlná pro pomalé přejíždění a manipulaci. Naopak, při pojezdové rychlosti mezi 19 a 40 km/h, tedy při přejezdech a při tahání přívěsu, je automaticky aktivována převodovka Powershift. V Dlouhé Lhotě byla poprvé představena světová novinka, a to manipulátor JCB 542 70 Agri Super o výkonu až 145 koní. Tento teleskopický manipulátor s nosností 4,2 t a zdvihem 7 m je vybaven šestistupňovou převodovkou Powershift s automatickým řazením pod zatížením a v základní výbavě má i sedm LED světel.*
Více naleznete v Zemědělci č. 26.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down