24.06.2019 | 08:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Senážní lince vévodila žlutá

Středisko společnosti PEKASS v Dlouhé Lhotě na Příbramsku uspořádalo v červnu polní den zaměřený na prezentaci techniky JCB v kombinaci se stroji na sklizeň pícnin. Traktory Fastrac a manipulační technika JCB byly představeny nejdříve, zejména s ohledem na jejich přednosti a využití v praxi, a poté předvedeny s technikou Pöttinger a Krone. A jak už bývá na těchto akcí společnosti PEKASS zvykem, během dne si mohli návštěvníci uvedené stroje také sami vyzkoušet.

Anglické stroje JCB, ať už jde o manipulátory, těžké kloubové či smykem řízené nakladače nebo traktory, jsou zárukou kvality a vysokého výkonu. Jejich vývoj je zaměřen především na to, aby byly spolehlivé, jednoduše se ovládaly a byly maximálně komfortní pro obsluhu, která ve stroji musí trávit dlouhé směny. Dalšími kritérii jsou velký výkon a vysoká produktivita. A těmito vlastnostmi se mohou pochlubit i traktory JCB Fastrac s celorámovou konstrukcí, které dosahují rychlosti až 70 km za hodinu.

Tři traktory Fastrac 4220 byly agregovány s žacím stroje a shrnovačem Pöttinger a lisem na válcové balíky Krone Comprima. Velký sběrací vůz Pöttinger Jumbo byl připojen za silnější traktor Fastrac 8330. Téměř stovka zemědělců se mohla v Dlouhé Lhotě přesvědčit, že traktory Fastrac nejsou jen rychlé dopravní prostředky, ale spolehlivé zemědělské traktory vhodné pro polní práce. Několik upevňovacích bodů pro nářadí a bezkonkurenční všestranné odpružení s automatickým vyrovnáváním posouvají hranice výkonu a produktivity. Důkazem byly modely JCB Fastrac 4220 s jmenovitým výkonem 162kW/217 k a JCB Fastrac 8330 se jmenovitým výkonem 250kW/330 koní. Posazená kabina uprostřed a všechna čtyři stejně velká kola zaručují rozložení hmotnosti na nápravy blížící se poměru 50 : 50. Kabiny, identické u čtyřkové i osmičkové řady, se svými 6 m2 zasklené plochy jsou největší na trhu a je v nich dostatek místa pro řidiče i spolujezdce. Zemědělci ocení i možnost agregace stroje s otočnou sedačkou až o 50 stupňů vpravo a 20 stupňů vlevo.*

Celou reportáž naleznete v Zemědělci č. 26.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down