15.07.2019 | 05:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový závod na lisy a velké shrnovače

Rakouská firma Pöttinger je na svých trzích úspěšná – její prémiovou techniku poptává stále více zemědělců. Aby jim dokázala vyhovět, přistoupila k rozšíření výrobních kapacit. Po vyřízení úředních povolení bylo sezením dozorčí rady 5. července dáno povolení k začátku výstavby nového montážního závodu ve městě St. Georgen v Rakousku, nedaleko sídla společnosti v Grieskirchenu.

Startovní výstřel pro zahájení první etapy výstavby padne na jaře 2020. Vedení firmy počítá s tím, že nejpozději v průběhu roku 2021 začne montáž prvních svinovacích lisů na válcové balíky a širokozáběrových rotorových shrnovačů píce.

Nový závod v obci St. Georgen, zhruba pět kilometrů od Grieskirchenu, představuje další stavební kámen pro zajištění stability výrobce do budoucnosti. I když trh se zemědělskou technikou podléhá výkyvům, firma Pöttinger drží ve svém segmentu stále otěže pevně v rukou. Proto má tento výrobce také v plánu krok za krokem další rozvoj závodu v St.Georgen.

„Nyní pracujeme s velkým úsilím na detailním plánování a rozdělení zakázek pro první úsek stavby. První etapa tohoto moderního stavebního projektu zahrnuje dohromady 6300 čtverečných metrů zastřešené plochy, kterou lze však flexibilně rozšířit,“ vysvětluje Jörg Lechner, vedoucí v úseku výroby a materiálového hospodářství, další postup v otázce budování závodu. V nové hale budou přicházet na svět nové lisy na válcové balíky a širokozáběrové shrnovače. Na začátku však kromě plánování musí být i investování: investiční projekt první etapy výstavby ve výši zhruba 25 milionů eur začne na jaře 2020.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down