24.07.2019 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšířená výbava pro bestseler

Tradičním strojem v sortimentu firmy Horsch je Focus TD. Myšlenka tohoto stroje se koncentruje na uložení hnojiva i osiva v technologii strip-till. Zákazník má dobrou jistotou, že bude kypření, uložení hnojiva i osiva do zpracovaných pásů půdy provedeno spolehlivě při jednom přejezdu. A to i za obtížných podmínek, jako je nadměrně vlhká půda či extrémní sucho, a porosty budou dosahovat dobré vzcházivosti.

Pro rok 2020 byly provedeny úpravy tak, aby stroj Focus TD dosahoval lepší adaptability odlišným podmínkám stanoviště. Je vybavený speciální koly pro produkci jemnozemě i v těžkých půdách, která se vyznačují dobrým samočištěním.

Stroj může být vybavený secí botkou Turbo Disc, používanou u secích strojů Pronto DC, ale i novou secí botkou Turbo X. Nová botka Turbo X je nabízena jako alternativní výbava při zpracování půdy do větších hloubek, při kterém díky svému tvaru uvádí do pohybu menší objem půdy. Dále je vhodná i tehdy, pokud se na povrchu pozemku nachází velké množství posklizňových zbytků, anebo hodně hrud, které bez problému odhrnuje stranou. Secí botka Turbo X je vhodná i v případě, že je vyžadováno setí do větších hloubek v suché půdě.

Zajímavou další možností, jak zvýšit výkon stroje Focus TD až o čtyřicet procent, je možnost montáže secího stroje MiniDrill. Vznikne tak souprava, disponující třemi zásobníky s možností variabilního uložení hnojiv či osiva.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down