01.08.2019 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Různé možnosti pohonu adaptéru

Pro to, aby bylo možné dosahovat kvalitní řezanky při sklizni všech druhů pícnin, nabízí firma Claas od podzimu roku 2017 pro řezačky Jaguar 900 variabilní pohon sklizňového adaptéru. Základem je mechanická varianta, vhodná pro všechny sklizňové adaptéry.

Varianta s rozděleným výkonem využívá mechanický a dodatečně hydrostatický pohon a vhodně se využije k pohonu kukuřičného anebo Direct Disc adaptéru. Unikátní systém hydraulického pohonu sklizňového adaptéru přenáší výkon na adaptér čistě hydrostaticky. U kukuřičného adaptéru či sběrače je pak možné realizovat automatické přizpůsobení počtu otáček zvolené délce řezanky. Aby byla zachována konstantní délka řezanky, kromě pohonu adaptéru se změně otáček přizpůsobuje také pohon vkládacího ústrojí, otáčky řezacího bubnu, urychlovacího bubnu a drtiče zrna.

Hmota, která vstupuje do řezačky, je ve vkládacím ústrojí podrobena nekompromisnímu předlisování. Na přání dodávané inteligentní řízení hydraulického předlisování automaticky rozpozná potřebnou úroveň síly pro předlisování na základě sklízené plodiny a dalších parametrů.

Píce, stlačená do rovnoměrné vrstvy, je následně zkrácena nožovým bubnem V-Max, přičemž spektrum možných délek řezanky je rozsáhlé – od 3,5 do 53 mm. Nože jsou k bubnu uchycené prostřednictvím hvězdicového nosiče nožů a vždy dvojice šroubů, takže montáž nožů je jednoduchou záležitostí. Žádné další seřizování nožů již není zapotřebí. Přesnost řezu pak podporuje ještě hydraulická fixace protiostří.  Aby proud sklízeného materiálu byl stále rovnoměrný, dojde po přestavení protiostří  automaticky k odpovídajícímu nastavení dna řezacího bubnu.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down