24.08.2019 | 04:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nářadí pro kvalitní orbu i v těžkých podmínkách

U nesených pluhů nové generace 2300 S, 3300 S a 3400 S provedli inženýři Kvernelandu řadu úprav pro další optimalizaci orby. Na první pohled zaujme přepracovaný design slupic, tzv. AeroProfil. Shodně, jako u pluhu i-Plough, mají vhodně tvarované slupice směrem dozadu zaoblený tvar, čímž spolu s rámem ve výšce 80 cm ještě více podporují pohyb hmoty pluhem.

Také rozteč těles je volitelná: kromě standardních 85 cm mohou být tělesa od sebe i 100 cm daleko, kdy se dosahuje již vysoké průchodnosti pro posklizňové zbytky. Proto se tyto přednosti vhodně využijí při orbě za podmínek s velkým množstvím organické hmoty na povrchu pozemku, jako je například kukuřičná sláma, porosty meziplodin či tuhá organická hnojiva.

Robustní slupice jsou vyrobeny jako jednodílné, čímž se minimalizuje potřeba svárových spojů a zvyšuje jejich stabilita. Podobně, jako u všech pluhů Kverneland s nonstop jištěním proti kamenům, jsou duté, aby se hmotnost pluhu, a tím i spotřeba paliva v průběhu orby zbytečně nezvyšovaly.

Systém jištění využívá osvědčeného principu s listovými pery. Ta jsou vyvinutá a vyrobená speciálně tak, aby odolala práci i v nejtěžších podmínkách. Robustní systém dovoluje podle podmínek přizpůsobit velikost vypínací síly prostřednictvím jednoduchého připojení či odpojení jednotlivých listových per. Systém mechanického jištění orebních těles Kverneland v inovované podobě byl uvedený na trh již u pluhů Kverneland 2500 i-Plough. Nevyžaduje žádnou údržbu a funguje spolehlivě.

Nesené pluhy nové generace mohou být kromě předradliček vybaveny ještě zahrnovacími límci či kotoučovými krojidly o průměru 45 či 50 cm.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down