26.08.2019 | 10:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření sortimentu senážních a samosběracích návěsů

Jedním z poměrně mladých produktů výrobce Fendt jsou senážní vozy Tigo. Vyrábí se pro zemědělské podniky všech velikostí a Fendt jejich sortiment stále rozšiřuje. Modely Tigo MR Profi, MR a MS střední výkonové třídy představují univerzálně využitelné stroje. Pro sezónu 2020 je nově doplňují návěsy Tigo S a Tigo ST. Opačný konec sortimentu zároveň posílí nový top model – Tigo 100 MR Profi. A návěsy řady Tigo XR obdrží ještě více palubní inteligence.

Nové návěsy Tigo S a Tigo ST jsou postavené na jedno- nebo dvounápravových podvozcích a s třemi různými objemy ložné plochy 22, 24,5 či 29 metrů krychlových podle normy DIN. Jednonápravové typy jsou přitom velmi obratné. Fendt Tigo S a ST mohou být objednány s dvěma různými typy nástaveb – podle toho, jaký materiál bude návěs převážně sklízet.

Standardem je sklopná nástavba na suchou hmotu, která se vhodně uplatní především při sklizni sena či v podmínkách s nízkými stavbami, protože po jejím sklopení (které lze na přání ovládat hydraulicky) se získá návěs s velmi malou výškou. Pro zemědělce, kteří chtějí s návěsem sklízet zavadlou hmotu, vyvinul Fendt novou celoocelovou nástavbu.

U návěsů Tigo S a Tigo ST může být v horní části čelní stěny na přání vložena také omezovací deska, zabraňující „protékání“ řezanky píce skrz nástavbu ven.

V náročném zemědělském provozu je i u malých návěsů rozhodující stabilita. Návěsy Tigo S a Tigo ST jsou z toho důvodu vybaveny rámem s extrémní stabilitou. Svařovaná konstrukce je jak v podélném, tak i v příčném směru kompletně odolná vůči kroucení. Vyznačuje se také značnou torzní tuhostí.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down