28.08.2019 | 10:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Návěsy se spolehlivým pohonem

Senážní návěsy Fendt Tigo jsou konstruovány tak, aby fungovaly spolehlivě a produkovaly řezanku o požadované kvalitě. K pohonu návěsů Tigo S a Tigo ST se nevyužívají řetězy, ale převodovka s koly s čelním ozubením. Také díky tomu jsou tyto návěsy energeticky nenáročné. Rovněž nemůže ani docházet ke znečišťování krmiva v důsledku odkapu oleje z hnacích řetězů.

Řezací ústrojí může být osazeno bohatě – až 33 noži ve dvou řadách. Standardní výbavou je hlavní rám řezacího ústrojí se sedmnácti noži, který může být doplněn dalším tzv. silážním rámem, disponujícím dalšími 16 noži. Vzhledem k šířce kanálu a velkému celkovému počtu nožů lze s novými vozy Fendt docílit teoretické délky řezanky již 38 mm.

Není vždy třeba jezdit se všemi noži, kdykoli je možné jejich počet zredukovat. Pomocí páky lze zařadit do záběru 0, 5, 17, 21 anebo 33 nožů. Pro sklizeň zeleného krmení je možné silážní nosník flexibilně vyklopit a počet nožů v záběru v hlavním nosníku snížit na pět. Pro náročnější zákazníky nabízí Fendt na přání možnost hydraulického ovládání vyklápění silážního nosníku.

A konstruktéři mysleli i na jištění proti přetížení. Každý jednotlivý nůž je vybaven samostatným jištěním před poškozením v důsledku kontaktu s cizím tělesem. I ve značně obtížných podmínkách jsou nejen nože, ale i hrabice stále udržovány ve funkčním stavu. K provádění údržby se nosník s noži nechá jednoduše vyklopit a nože je možné bez použití nářadí vyjmout.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down