09.09.2019 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Luxusní pluh s vyhlášenými radlicemi

Šestiradličný pluh Kverneland EG 100, který si pořídil na rodinnou farmu Jakub Pípal, je nejkomfortnějším pluhem z nabídky společnosti Kverneland. Navíc byl osazen pološroubovitými, dlouhými odhrnovacími deskami č. 28 s malým půdním odporem, které jsou vhodné i pro traktory s širokými pneumatikami.

K další výbavě patřily zahrnovací límce a kotoučové krojidlo za poslední radlicí, takže vytvořená brázda je vždy naprosto čistě odříznutá. Na konci se nachází klasické hloubkové kolo s tlumičem.

„Skutečně jde o velice komfortní pluh z naší nabídky,“ říká Antonín Krátký, Dis., produktový manažer společnosti Kverneland Group Czech. „Je vybaven plně hydraulickou změnou záběru, hydraulickým nastavením první radlice a za jízdy může obsluha regulovat pomocí hydraulického nastavitelného kola i pracovní hloubku. Je to luxusní, přitom robustní pluh v šestiradličném provedení, který v poslední době zažívá boom. A to nejen ve velkých zemědělských podnicích, ale také u menších farmářů, kteří mu dávají přednost před polonesenými pluhy s řadou neduhů. Dnes už i farmáři disponují traktory se silnou hydraulikou, která tyto stroje bez problémů zvládá,“ pokračuje Antonín Krátký. „Mohou tak efektivně využívat velké nesené pluhy i na menších pozemcích, kde by s tak velkým polonesným pluhem bylo obtížné orat. Manévrovatelnost s neseným pluhem je mnohem lepší než s poloneseným, snadno se ovládá, i na krátké souvrati se souprava otočí, neboť s ním lze snadno couvat. Navíc s hydraulicky ovládaným kolem je možné poslední brázdu doorat na co nejmenší pracovní hloubku. Není proto divu, že o tyto stroje je čím dál větší zájem.“*

Více si můžete přečíst v Zemědělci č. 37.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down