09.09.2019 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Efektivní uskladnění a výdej kapalin

Společnost E-agro s. r. o. se již tradičně účastní výstavy Země živitelka, kde aktivně představuje sortiment nádrží na skladování a výdej nafty, AdBlue, oleje, kapalných hnojiv a vody od společnosti Kingspan Environmental. Nejinak tomu bylo i letos a středem pozornosti, byly hlavně nádrže na vodu a AdBlue.

Problémy s vodou mohou řešit nádrže AgriMaster nebo pak větší kovové montované nádrže Genap. Plastové dvouplášťové nádrže AgriMaster disponují objemy 5000, 9000, 20 000 a 25 000 litrů jsou speciálně vyvinuté pro potřeby zemědělského sektoru ke skladování u nás nejpoužívanějšího kapalného hnojiva DAM 390 nebo rozpuštěné močoviny. Jejich dlouhá životnost s minimálními nároky na údržbu je zaručena přesnou konstrukcí a použitím vysoce kvalitního polyetylenu, který je odolný proti korozi, extrémním změnám teplot a ultrafialové záření. Nádrže AgriMaster lze využít i jako zásobárnu pro postřikovou vodu. V letošní sezóně si mnoho podniků pro tyto účely pořídilo jednoplášťové nádrže Agrimaster o objemu 20 000 litrů.

V podnicích, kde se pěstují rostliny pod závlahou, se používají velkokapacitní nádrže na vodu Genap. Zatím největší realizovanou nádrží byl Genap o objemu 1 775 000 litrů vody, s průměrem 31 metrů a výškou 2,36 m. Před samotnou montáží se srovná terén, plocha se vysype pískem, po obvodu nádrže se umístí dlaždice nebo se obvod vybetonuje, čistě jen pro stavbu plechové stěny. Nerezové vlnité plechy se pak skládají jako stavebnice, uvnitř je geotextilie chránící vlastní fólii, aby neležela přímo na plechu. Dopouštění nádrže Genap může probíhat jak z řadu, tak ze studny či z vrtu, lze využít i dešťovou vodu ze střech. Z nádrží lze tedy zalévat nejen v době přísušku, ale po celou dobu vegetace pravidelně a opakovaně.

 Nová nádrž na naftu a AdBlue

 Novinkou, která byla představena na veletrhu v Budějovicích, je dvouplášťová nádrž o objemu 2300 litrů FuelMaster 2300. Je první nádrží, která má horizontální výdejní zařízení a je vhodná pro menší rodinné farmy nebo pro menší střediska živočišné výroby. Každý zákazník si může zvolit stupeň výbavy od digitálního průtokoměru až po bezobslužný online terminál. Nádrž se vyrábí ve variantě pro skladování nafty nebo modrá varianta s temperovaným výdejem pro AdBlue.

Vzhledem ke zvyšující se spotřebě AdBlue, stoupá zájem o nádrže pro skladování a výdej této kapaliny. Menší farmáři poptávají menší objemy nádrží 200–900 l, u větších zemědělských podniků jsou obvyklé nádrže s objemem 1200 – 9000 l. U nádrží na močovinu, které budou umístěné celoročně venku, doporučuje firma E-agro dvouplášť s izolací a temperovaný prostor výdeje, aby bylo možné tankování i ve velmi chladném počasí.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down