24.09.2019 | 12:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Polní den plný poznání a zážitků

Během polního dne secí techniky Horsch, který uspořádala na svém středisku ve Vlašimi společnost PEKASS, byly kromě secích strojů předvedeny i tři kypřiče Horsch. Šlo o špičkový model Cruiser 6 XL, který má společnost PEKASS v nabídce prvním rokem, dále nejnovější kypřič Terano 5.4 GX a Tiger 3 AS s revolverovým podvozkem a dvouřadým pěchem.

Odpolední praktickou ukázku techniky na pozemcích VOD Zdislavice pak zakončil tažený postřikovač Horsch Leeb 6LT. Už dopoledne zahájila den plný poznání a zážitků přednáška Philippa Horsche o aktuálním vývoji a nových směrech v zemědělství.

Praktickou ukázku zahájil radličkový kypřič Cruiser 6 XL určený k podmítce do maximální hloubky 12 cm. Cruiser může být vybaven různými variantami radliček, a tak zvládá ideální podmítku s rozprostřením posklizňových zbytků, přípravu seťového lůžka, nebo s ním lze na jaře otevřít a urovnat povrch půdy. Tento stroj už reaguje na postupné omezování glyfosátů v praxi, pokud se osadí šípovou radličkou, velice dobře podřezává vzešlý výdrol a plevele, čím nahrazuje aplikaci herbicidů.*

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 40.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down