28.09.2019 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Systém iDense a nové válcové balíky Kuhn

Na výstavu Agritechnica si společnost Kuhn přichystala nové vysokovýkonné lisy na válcové balíky řady VB 7100. Nové stroje s variabilní lisovací komorou představují nový standard z hlediska kapacity, životnosti a také hustoty balíků. Nová rodina má dva členy model VB 7160 a model VB 7190, přičemž prvně jmenovaný tvoří balíky o průměru 1,6 m a druhý jmenovaný balíky o průměru 1,85 m.

 

Řada lisů Kuhn VB 7100 je určena pro velké zemědělce a dokáže slisovat za hodinu až 30 t materiálu do balíku s objemovou hmotností 140 kg/m3. Robustní konstrukce navíc přináší dlouhou životnost.
Řada VB 7100 se může pochlubit patentovaným inteligentní systém hustoty i-DENSE. Jde o systém s dvojitým napínáním ramen, jenž v kombinaci s měřením vlhkostního senzoru automaticky přizpůsobuje lisovací tlak aktuálně lisovanému materiálu (různé plodiny nebo různé podmínky sklizně) a to vše zcela automaticky bez zásahu řidiče. Systém i DENSE přináší nejúspornější využití lisu, aniž by došlo ke snížení jeho výkonu. Lisování tedy kompletně kontroluje systém i Dense a na obsluze lisu zůstává řízení traktoru. Komunikace se systémem probíhá pomocí terminálu, na kterém se také zobrazují hlavní data o lisování například aktuální vlhkost lisovaného materiálu a samozřejmostí je i pečlivé ukládání těchto dat. Oba lisy řady VB 7100 jsou plně kompatibilní se systémem Isobus a tak může být komunikačním prvkem teminál traktoru nebo terminál dodávaný společností Kuhn nebo terminály CCI 50 či CCI1200.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down