11.10.2019 | 10:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kompaktní a výkonná novinka

Dosavadní produktovou nabídku společnosti Krone rozšiřují nové lisy Comprima Plus, které se vyznačují kompaktní konstrukcí a zvýšeným výkonem především u vkládání materiálu a baličky. Navíc je Comprima Plus v základu vybavena automatickým mazáním řetězů i centrálním mazáním tukem, což výrazně snižuje nároky na údržbu. Lis byl vyvinut pro profesionální použití v provozech s požadovaným vysokým výkonem.

Sběr a vkládání materiálu zajišťuje neřízený sběrač EasyFlow s dvouprsty uspořádanými do vlnovky, který společnost KRONE úspěšně otestovala u univerzálních sběracích vozů a svinovacích lisů. Hlavním znakem sběrače je patentované uspořádání prstů. Pět řad prstů je na hřídeli sběrače navařeno do zvlněné křivky; toto uspořádání zajistí kontinuální tok materiálu. Ten je pak ideálně rozdělen na celou šířku řezacího rotoru, čímž přispívá k perfektnímu řezu a snižuje rázové zatížení.
O stále stejně kvalitní řez se stará řezací rotor XCut s precizním řízeným řezem. Dvouprsty na XCut jsou pro rovnoměrné řezání uspořádány do spirály, materiál je tak rozdělen po celé šířce kanálu. Výsledkem jsou pevné hrany balíků ve všech plodinách. Precizní řezání nabízí Krone se 17 nebo 26 noži (teoretická délka řezu 42 případně 64 mm), nože lze řadit do záběru ve skupinách (17/8/9/0 nebo 26/13/13/0). Tím získává lis větší flexibilitu a dokáže se ideálně přizpůsobit měnícím se sklizňovým podmínkám.*

Více naleznete v Zemědělci č. 41.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down