23.10.2019 | 01:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Co nabízí moderní adaptéry

Nové adaptéry Convio i Convio Flex od firmy Claas se mohou pochlubit četnými automatickými funkcemi. Pod názvem Automatic Belt Speed se skrývá automatické přizpůsobení rychlosti pohybu pásů pojezdové rychlosti. Stejně, jako i mnoho dalších konstrukčních celků mlátiček Lexion, jsou i pásové dopravníky pomocí senzorů hlídány, aby nedošlo ke zvýšenému prokluzu pohonu či k jejich zablokování. Na základě optické i zvukové výstrahy může řidič včas provést patřičná opatření, a to i v silně prašném prostředí či v noci.

Funkce reverzace nabízí dva módy. V průběhu jízdy lze stiskem tlačítka na multifunkční páce reverzovat středový a boční pásové dopravníky, čímž lze vyřešit menší problémy. Pro případ větších problémů je v loketní opěrce k dispozici kolébkový spínač, jímž se reverzuje přihaněč, středový pásový dopravník a šikmý dopravník.

Adaptéry Convio Flex jsou zajímavé také svými čtyřmi režimy práce systému Auto Contour. Buď fungují jako pevné, pokud je flexibilní pohyb hydraulicky uzamčen. Při střídavém výskytu stojicího a polehlého porostu fungují adaptéry tak, že se pevný a flexibilní mód střídá podle povelů řidiče. Dále může být flexibilní módus zapnutý trvale, celková dráha výkyvu činí 225 mm (90 mm nahoru a 135 mm dolů). A v režimu Auto Contour Flex si žací adaptér s pomocí svých senzorů zjišťuje nejvhodnější polohu pro dosažení optimálního toku hmoty a současně kopírování povrchu půdy a nízké výšky řezu. V nízkých porostech je tak dosaženo minimální úrovně ztrát zrna.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down