28.10.2019 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové typy samosběracích návěsů

Firma Strautmann vyrábí mimo jiné také samosběrací návěsy, které k dopravě materiálu plnicím kanálem využívají kasače. Pro rok 2020 jejich sortiment rozšiřují tři nové modely řady Ambion. Stávající provedení Ambion 440 a Ambion 500 doplňují nové typy Ambion 250, Ambion 290 a Ambion 360.

Samosběrací návěsy jsou oblíbenými stroji ke sklizni sena a slámy. Proto firma Strautmann v minulém roce vyvinula návěsy Ambion 440 s objemem 42 m³ a Ambion 500 s kapacitou ložné plochy 49 m³. A od roku 2020 tuto řadu směrem dolů doplní tři menší typy Ambion 250 (24 m³), Ambion 290 (28 m³) a Ambion 360 (35 m³).

Nové vozy jsou koncipovány jak ke sklizni suché, tak i zavadlé hmoty. Strautmann nabízí možnost výbavy nejen nástavbou na suchou hmotu, ale i na hmotu zavadlou, a na přání možnost osazení dvěma či třemi rozdružovacími válci.

Sklizeň píce začíná jejím sběrem z řádku řízeným sběračem o šířce 180 cm.  Od sběrače si hmotu přebírají hrabice a šetrně ji dopravují do ložné plochy vozu. Pro dlouhou životnost jsou po obou stranách vedeny v zakřivené vodicí dráze. V jedné z poloh hrabic dochází automaticky k promazání všech ložisek – díky systému rychlého mazání. Údržba je díky tomu zjednodušená.

I v otázce plnicího ústrojí dává firma Strautmann jako specialista ve svém oboru na výběr ze dvou variant. V sériovém provedení jsou nové vozy Ambion vybaveny čtyřmi hrabicemi, poháněnými řetězem Duplex. Na přání je možná výbava s pěticí hrabic, pro jejichž pohon již slouží robustní kola s čelním ozubením.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down