29.10.2019 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Aplikace pro správné mísení hnojiv

V současné praxi není výjimečným jevem, když se minerální hnojiva na různých místech vzájemně mísí, aby bylo možné zužitkovat méně hodnotné druhy hnojiv a zároveň aplikovat více různých živin najednou v požadovaném poměru.

Pro taková hnojiva ale neexistují žádné tabulky pro aplikaci či další pomocné prostředky, které by umožňovaly vhodné nastavení rozmetadla k aplikaci. A to na rozdíl od směsných hnojiv, která byla kompletně vyrobena specializovaným výrobcem a mají přesně definovaný poměr živin a typ výchozích komponent.

S novou aplikací „EasyMix“ firmy Amazone může být u dvoukotoučových odstředivých rozmetadel ještě před mícháním hnojiva po zadání letových vlastností hnojiva, šířky záběru a plánovaných komponentů směsi zhodnoceno příčné rozdělení hnojiva a nalezeno optimální nastavení odstředivého rozmetadla pro aplikaci konkrétního směsného hnojiva. Při práci je pak v aplikaci zohledňováno rozdílné chování jednotlivých komponent hnojiva na rozmetacím kotouči, stejně jako rozdílné letové vlastnosti těchto složek. Aplikace zabraňuje tomu, aby došlo k nerovnoměrnému rozložení živin skrze použití nevhodných komponentů směsi, příliš velké šířce rozhozu hnojiva nebo špatnému nastavení rozmetadla.*

Třetí stříbrnou medaili získala společnost Amazone z svou spolupráci na systému Nevonex.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down