01.10.2019 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nastavování moderních pluhů

Výrobci vyvíjejí svou techniku na základě výměny zkušeností se zemědělci, s využíváním polních testů a na základě vlastní filozofie. Přitom kladou důraz na její správnou funkčnost a snadné ovládání. A stále více i na co nejefektivnější provoz, tedy na snížení provozních nákladů při zachování kvality práce a dlouhé životnosti. Příkladem je výrobní sortiment otočných pluhů, vhodný pro podniky všech velikostí.

Výrobci pluhů vyvíjejí snahu toto nářadí neustále zdokonalovat. Představili inovace, jako jsou nové typy orebních těles, předradličky s nastavením bez použití nářadí, posilovač trakce, systémy pro nastavení ideální tahové linie u polonesených pluhů či postupné vyorávání a zahlubování orebních těles na souvratích s využitím signálu GPS.

Jak u nesených, tak i u polonesených pluhů včetně velkých verzí s děleným rámem existuje možnost změny pracovního záběru těles – stupňovitě anebo v lepší úrovni výbavy pak plynule hydraulicky. Možnost změnit záběr z kabiny traktoru kdykoli i za jízdy oceňují uživatelé zvláště proto, že se mohou snadno vyhýbat překážkám či reagovat na povětrnostní a půdní podmínky, anebo individuálně volit mezi orbou na úzkou brázdu před setím, aby byla usnadněná následná příprava půdy, či orbou na širokou „zimní“ brázdu s hrubým povrchem, vysokou výkonností a dobrým působením mrazu.

Důležitý parametr, kterým je šířka záběru prvního orebního tělesa, lze u polonesených pluhů na přání nastavovat rovněž s pomocí hydrauliky a tedy dálkově z kabiny. Tou správnou třešničkou na dortu je elektronické ovládání, díky němuž má řidič traktoru možnost nastavení všech důležitých funkcí těchto polonesených pluhů na terminálu přímo z kabiny: příčného sklonu, otáčení pluhu anebo úrovně tlaku v trakčním posilovači.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down