01.10.2019 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pluhy s elektronickým ovládáním

Již i vybrané modely nesených pluhů mají možnost elektronického ovládání z kabiny traktoru - prostřednictvím ISOBUS, a to včetně paměťových funkcí. Buď lze pluh ovládat ovladači traktoru, anebo terminálu ISOBUS či připojeného externího joysticku, jako klasické ISOBUS přípojné stroje.

Anebo je možné si jednotlivé sekvence úkonů uložit do paměti terminálu, a pak je aktivovat jen jedním tlačítkem. Předpokladem na traktoru je (kromě devítikolíkové zásuvky ISOBUS) hydraulický systém Load Sensing. Jedním povelem se tak pluh přestaví například do pracovní anebo do transportní polohy.

I přes tuto high-tech výbavu, která nachází širokého uplatnění na nesených pluzích například u farmářů v Holandsku, pokračuje vývoj dále. Jeho výsledkem je inovace v podobě automatické regulace pracovního záběru všech orebních těles s využitím signálu GPS. Tento systém má především usnadnit následnou přípravu půdy díky rovnoměrně zoranému pozemku. Představuje doplněk satelitního navigačního systému na traktoru. Podmínkou fungování je pluh s plynule měnitelným záběrem všech orebních těles.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down