02.10.2019 | 05:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Polonesené provedení pluhu vede

Pro podmínky zemědělské velkovýroby jsou svou koncepcí vhodné velké polonesené pluhy. Nabízí kromě jiného enormně velký rozsah nastavení pracovního záběru těles: u verzí se systémem plynulé změny záběru činí rozsah pracovní šířky u orebního tělesa 27-55 cm. Čím širší tento rozsah je, tím snadněji a plynuleji je možné se vyhýbat překážkám na poli bez otáčení či výrazného zpomalování práce.

Každý uživatel ocení snadné připojení k závěsu traktoru, dostatek prostoru mezi závěsem a otočným mechanizmem pro maximální natočení na souvratích, široké opěrné kolo pro stabilitu na poli i při přejezdech po silnici. Na přání je možné též provedení pro orbu on-land, případně non-stop jištění všech těles.

Polonesené pluhy disponují robustním hlavním rámem s profilem 160 či 180 mm, k němuž jsou různým způsobem uchycena orební tělesa, a rámem pomocným, který spojuje závěs pluhu a opěrné kolo.

Otočný mechanizmus dokáže spolehlivě zajistit udržování všech orebních těles v nastaveném záběru, a to i v případě, že je k pluhu připojen pěch.

V uložení opěrného kola panují velké rozdíly, které mají vždy své pro a proti. Stranové uložení opěrného kola dovoluje bezproblému doorávat až do kraje pozemku.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down