04.10.2019 | 05:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výbava moderních pluhů

Plynulou orbu v kamenitých půdních podmínkách dovoluje systém jištění orebních těles proti přetížení. Toto jištění zaručuje dostatečnou vypínací a zahlubovací sílu i pro orbu těžkých či vyschlých půd. Tělesa se mohou vychylovat o 38 cm vzhůru a až 20 cm do strany bez toho, aby jakkoli utrpěla jejich stabilita. Po vychýlení při nárazu na překážku následuje rychlý návrat tělesa do pracovní polohy.

Přejíždění i velkých kamenů dovoluje velká výška zdvihu těles. Uložení radlic zaručuje stabilitu i při souběžném vychýlení nahoru a do strany.

Komfortní varianty předradliček, nabízené na přání, nabízejí nastavování pracovní hloubky i elevačního úhlu bez použití nářadí. Tuto užitečnou funkci ocení ti uživatelé, které při jejich práci čekají výrazně odlišné či střídavé podmínky nasazení. Spíše než předradličky jsou v ČR pro lepší zaorávku organické hmoty rozšířené zahrnovací límce. I tento prvek může být na pluhu v různém provedení.

Především v zelinářských provozech, nebo v zemědělství na jihu Evropy, se může využívat tzv. rýčový pluh. Díky aktivně poháněným pracovním orgánům se vyznačuje nízkým požadavkem na tahový výkon traktoru a je tedy vhodný i pro nasazení v obtížných půdních podmínkách. Při své pracovní hloubce až 40 cm může sloužit k eliminaci utužených půdních vrstev.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down