05.11.2019 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Secí stroje od prestižního výrobce

Jedním z důkazů inovativnosti u firmy LEMKEN jsou pneumatické secí stroje nové generace Solitair 25. Na osvědčeném konceptu známých strojů Solitair 9 vznikl secí stroj nadčasové koncepce. Je univerzálně využitelný k výsevu všech druhů plodin jak v klasické, tak i konzervační technologii hospodaření, a vybavený nejmodernější technikou setí.

Již nově koncipovaný příčně uložený zásobník zaujme na první pohled. Jeho moderní vzhled má zároveň i své funkční stránky. S objemem 3000 litrů pojme 2400 kilogramů osiva ozimé pšenice. A když nový zásobník, tak rovnou s uložením na trojici vážicích buněk. Stále aktuální informace o hmotnosti osiva uvnitř jsou zobrazovány na digitálním terminálu, uchyceném k lávce, kde jsou k dispozici obsluze stojící na lávce či venku u secího stroje, a dále pak na ovládacím terminálu v kabině traktoru. Váha je sice výbavou za příplatek, nicméně ve spojení s informacemi o stavu naplnění zásobníku má řidič traktoru kompletní přehled o tom, jak je na tom s osivem.

V oblasti pod zásobníkem osiva se nacházejí výsevní ústrojí. Uživatelé strojů Solitair 25 jsou z komfortu ovládání a přesnosti nového systému nadšení. Šest metrů pracovního záběru obsluhují čtyři výsevní ústrojí, poháněné individuálně vždy vlastním elektromotorem. Díky tomu je možné realizovat automatické vypínání a zapínání jednotlivých sekcí výsevní lišty na základě informací o poloze soupravy.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down