23.11.2019 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rakouský výrobce představil novinky

Mezinárodní veletrh Agritechnica 2019 byl organizován pod sloganem „Globální farmaření – Lokální zodpovědnost“. Pod těmito pojmy se skrývá jak samotná produkce potravin, tak i pro ni využívané technologie a prostředky. Celá řada expozic jednotlivých vystavovatelů pak byla zaměřena na řešení pro zlepšení ochrany půdy, managementu pro skladování produkce a aplikaci hnojiv, systémy udržitelné aplikace chemických přípravků a nových digitálních systémů pro výměnu a zpracování dat – nejen mezi stroji jedné značky, ale i v rámci smíšeného strojového parku.

Novinkou byly dvě speciálně zaměřené expozice, zorganizované pod taktovkou společnosti DLG, na téma „Ochrana výnosů a přírody“ a „Vědomosti rozhodují“. Ve druhé jmenované expozici získal návštěvník povědomí o tom, jak malé zemědělské podniky úspěšně prosperují s využíváním inovativní zemědělské techniky různého druhu.

Speciální expozice na téma „Ochrana výnosů a přírody“ byla k vidění v hale 15. Zúčastnilo se jí dohromady patnáct různých výrobců techniky, ale i instituce, které se podílely na vývoji nových technologií pro zemědělství. Patřila k nim i rakouská firma APV, která ukázkou svých prutových bran demonstrovala možnost efektivní a nízkonákladové mechanické likvidace plevelných rostlin při současném snížení objemu používaných herbicidů.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down