23.11.2019 | 08:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prutové brány s unikátními vlastnostmi

Přehled o sortimentu firmy APV získal každý návštěvník mezinárodního veletrhu Agritechnica v hale č. 9. Expozice byla zaměřena na téma kultivace porostů kulturních plodin. Prvním strojem z této oblasti jsou prutové brány VS. Tento stroj má unikátní systém uchycení prutů – každý prut má vlastní vinutou pružinu, navíc bezpečně ukrytou v plastovém pouzdru. Díky tomu nemají na fungování sytému žádný vliv nečistoty a prach, ani koroze. Pruty zasahují do půdy v hloubce dvou, nejvýše tří centimetrů, narušují krustu a drobí půdu.

Mladé rostlinky plevelů jsou působením prutů z půdy vytrženy a následně vyvláčené odloženy na povrch. Brány APV VS mohou pracovat i v citlivých kulturách, kde je možné prsty zvednout a snížit tak jejich přítlak na půdu, který je po takové úpravě na úrovni pouhé hmotnosti prstu. Dále jsou využitelné i pro mechanickou kultivaci v porostech brambor, protože se díky velkému vertikálnímu výkyvu přizpůsobí povrchu půdy s hrůbky. U paty, na bocích i na koruně hrůbků je přítlak prstů vždy shodný.

Intenzivnějšímu nasazení stroje odpovídá i prodloužená část prstů, která podléhá největšímu opotřebení. Kromě standardních je možné brány osadit i prsty, které jsou opatřené vrstvou tvrdokovu. Také brány VS mohou být na přání osazené pneumatickým secím strojem APV PS, takže lze spojit mechanickou kultivaci s výsevem anebo s přísevem. Vyráběné jsou v záběrech od šesti do dvanácti metrů.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down