17.11.2019 | 04:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové generace známých traktorů

Traktor, na který čekal celý svět ……………… s tímto titulkem byl uvedený článek v Mechanizaci zemědělství v roce 1997, popisující první představení traktoru řady osm tisíc pro Evropu. Jedna věta, která stručně vystihovala vše. Silný standardní traktor, který svou koncepcí stanovil zcela nová měřítka pro polní práce a skutečně velmi rychle zaplavil celý svět.

Nyní, po více než dvaceti letech, na původní řadu poukazuje již jen rozložení základních konstrukčních skupin. Kromě komfortu pro obsluhu se zvýšil také výkon motoru, a to tak, že došlo dokonce i na nové varianty v oblasti podvozku, aby při tahově nejnáročnějším využití bylo možné vysoký výkon motoru efektivně a po dlouhou dobu přenášet na podložku, a to i v kopcovitém terénu a na členitých pozemcích s nutností častých zásahů do řízení.

Již před uvedeným rokem 1997, kdy byly prodávány traktory série 55, bylo zřejmé, že John Deere umí vyvinout kvalitní těžké traktory. Zároveň patří i k průkopníkům převodovek typu Full-Powershift, které již v devadesátých letech minulého století nabízel pro traktory s výkonem již od 140 k. A na veletrhu Agritechnica 2019 představil tento výrobce celou plejádu novinek v oblasti svých traktorů, z nichž tou nejvýznamnější, a zároveň i nejobdivovanější, je nová řada těžkých traktorů 8R, 8RT a poprvé i 8RX.

Probojovat se v hale č. 13 přímo k novému traktoru skrze davy fanoušků stálo dost odvahy. Na stánku byl vystavený zároveň i kolový traktor stávající řady 8R, poukazující na to, že v roce 2020 se bude prodávat ještě stále dosavadní řada. Nové stroje 8R se aktuálně mohou již objednávat, ale k zákazníkům se dostanou až v druhé polovině roku 2020.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down