22.11.2019 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonnější a preciznější technika

Své novinky na největším světovém veletrhu zemědělských strojů a zařízení v německém Hannoveru prezentovala také firma Kverneland. Expozice na stánku C37 v hale 5 byla jako vždy rozlehlá, plná nejnovější techniky i moderních technologií. A zároveň na výstavě oslavil Kverneland i své výročí 140 let trvání.

Na ploše celých 2500 čtverečných metrů bylo k vidění více než 45 strojů Kverneland a Vicon. Aby si návštěvníci mohli vytvořit kompletní představu o všech značkách a strojích společnosti Kubota Group, byly vůbec poprvé stroje Kubota (v oranžové barvě) a Great Plains (v zelené barvě) prezentovány hned přes uličku v blízkosti stánku Kverneland.

Novinek Kverneland a Vicon pro rok 2020 je spousta a začněme zpracováním půdy po sklizni. Pro zpracování strniště Kverneland představil nový univerzální kypřič Enduro se třemi řadami radliček a pracovním záběrem od tří do pěti metrů. Slupice jsou rozloženy na stroji tak, aby při práci docházelo k intenzivnímu mísení půdy s organickou hmotou, jemuž napomáhá i velká výška pod rámem 870 mm. U modelu Enduro Pro je maximální možná pracovní hloubka 35 cm a u modelu Enduro pak 30 cm.

Průchodnost hmoty je zajištěna nejen světlou výškou rámu, ale i slupicemi Triflex se speciálním tvarem. K dispozici je široký výběr šroubovaného ostří (tepelně zpracovaného nebo karbidového) a radliček Knock-on.

Další radličkový kypřič - Kverneland Turbo T i-Tiller – prezentoval celou řadu nových systémů. Nastavení hloubky a urovnávání je ovládáno přímo z kabiny traktoru na terminálu ISOBUS. Nastavení hloubky je zároveň spojené s dynamickým řízením trakce On-the-Go, které snižuje spotřebu pohonných hmot.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down