13.11.2019 | 04:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Giganti v nové podobě

Firma Pöttinger se již od roku 1963 zabývá vývojem samosběracích návěsů. V tomto segmentu se vypracovala na přední pozici na světovém trhu. Pyšní se pečlivě propracovaným uceleným sortimentem těchto strojů. V uplynulém období Pöttinger představil modely nižší a střední třídy v nové podobě, a všichni příznivci této značky netrpělivě očekávali moment, kdy i vlajková loď přijde v novém.

Dočkali se na letošním veletrhu Agritechnica, kde hned na okraji expozice firmy v hale 9 přitahoval pozornost vůz Jumbo 7220 D.

Na návěsu byl hned nápadný jeho moderní design. Na rozdíl od obvyklé prezentace těchto „gigantů na senáže“ se tentokrát nejednalo o největší model, ale o vůz s objemem ložné plochy 72 kubíků při středním stlačení. Zajímavé ale bylo, že disponoval podvozkem tridem, který byl u předcházející generace dostupný pouze pro dva modely, a to Jumbo 10 000 (standardně) a Jumbo 8000 (na přání).

Podvozek byl obutý do pneumatik Nokian Country King na ráfcích o průměru 26,5 palce a má nosnost 27 tun. Samozřejmostí je nucené řízení první a třetí nápravy, ovládané mechanicky pomocí přídavných táhel v sousedství oje či elektronicky s využitím potenciometru. Nicméně doposud se kola první a třetí nápravy mohla otáčet jen protiběžně, ale u vystaveného stroje byla natočena i souběžně, což je možnost, kterou poskytuje elektronické ovládání.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down