14.11.2019 | 05:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovativní technologie komunikace

Výrobce Case IH prezentoval na rozlehlé výstavní ploše své stroje i nejnovější technologie. K vidění byly traktory všech výkonových tříd, sklízecí mlátičky, lisy i systémy precizního zemědělství. Díky své míře inovativnosti získal Case IH v průběhu veletrhu hned dvě ocenění „Stroj roku 2020“ – a to za svůj nově uvedený lis LB436HD a za systém pro koordinaci činnosti flotil DataConnect.

Nový model lisu LB436 HD je schopen vytvářet balíky s až o 22% vyšší hustotou než aktuální model LB434 XL, který produkuje stejnou velikost balíků 120 x 90 cm. Získal prvenství v kategorii „Stroje pro sklizeň a sběr (sběrací návěsy a lisy)“, a řešení DataConnect pak zvítězilo v kategorii „Elektronika“.

DataConnect umožňuje koordinovat práci strojového parku i pokud jej tvoří stroje různých značek. Uživatel systému tak může pracovat s daty získanými majiteli strojů New Holland, Steyr, John Deere a Claas. Mezi hlavní výhody pro zákazníky patří možnost výměny a přenosu dat prostřednictvím společného rozhraní, ovládání a sledování strojového parku pomocí jejich oblíbeného systému, bez jakýchkoli problémů s kompatibilitou. Data jsou přístupná prostřednictvím kteréhokoli z příslušných portálů výrobce, ale lze je také mezi jednotlivými systémy vyměňovat v reálném čase. Systém umí přehledným způsobem shromažďovat velké množství dat.

Kromě toho představil Case IH na veletrhu Agritechnika 2019 novou technologii AFS Connect, která využívá dvousměrného přenosu dat. Je založena na přenosu dat z moderních strojů Case IH, ať se jedná o data uložená v zařízení, anebo data v reálném čase. Získaná data lze využívat jako podporu pro rozhodování, ať v chodu zemědělského podniku, nebo v organizaci řetězců strojů u poskytovatelů služeb.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down