15.11.2019 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový koncept pro zpracování půdy

Firma LEMKEN patří k inovativním světovým výrobcům zemědělské techniky. Sleduje moderní trendy a nabízí zemědělskou techniku, která pomáhá řešit i zcela specifické požadavky zákazníků. Na mezinárodním veletrhu Agritechnica se to potvrdilo – přímo uprostřed rozlehlé expozice byl vystavený tzv. „Hybridní kypřič“ s názvem Koralin. Tento stroj zároveň prezentoval nový koncept, kdy se půdozpracující stroj nasazuje záměrně k likvidaci plevelných rostlin namísto chemických přípravků.

Aby toho bylo možné efektivně dosáhnout, umí Koralin pracovat velmi mělce. Vystavený stroj Koralin 660 KÜA disponuje pracovním záběrem 6,6 m, je hydraulicky sklopný do transportní polohy, vybavený jištěním pracovních orgánů a koncipován jako tažený. Při práci se pohybuje po osmi kolech, která jsou zodpovědná za kopírování terénu v celém záběru a udržování nastavené pracovní hloubky. Vpředu se na každé straně nachází vždy jedno zdvojené kopírovací kolo a po jednom kole je pak i po stranách zhruba uprostřed kypřiče. Velký význam mají i velká kola podvozku, integrovaného pod rámem, s rozměrem 550/45-22.5.

Rám kypřiče Koralin je trojdílný. Aby stroj mohl plynule kopírovat terén, je vybaven promyšleným systémem přítlaku na boční sekce. Válec v oji, předepjatý s tlakem sto barů, a oba postranní válce s tlakem sedmdesát barů se starají o to, že část hmotnosti těžké středové sekce je přenášena na boční sekce.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down