19.12.2019 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Snížení spotřeby při práci

Anglický výrobce JCB prezentoval na mezinárodním veletrhu zemědělské techniky Agritechnica 2019 stroje ze svého celého sortimentu. Konstruktéři se zaměřili i na oblast kompaktních kolových nakladačů a teleskopických nakladačů.

Nejnovější verze nakladačů se zlamovacím řízením kompaktní kategorie Telemaster TM 180 a TM 220, ale i kompaktních kolových nakladačů JCB 407 a 409 budou fungovat efektivněji a se sníženou spotřebou paliva. Snížení provozních nákladů bude umožněno novou funkcí vypínání motoru například při přerušení práce. Nakladače TM 220, 407 a 409 kromě toho budou umět elektronicky snížit otáčky motoru při přejezdech z farmy na pole, což by mělo snížit spotřebu paliva až o 16 procent.

Celá řada dalších úprav dovoluje ještě efektivnější práci při širokých možnostech využití nakladačů s různým příslušenstvím. A to včetně příslušenství, které vyžaduje trvalý průtok hydraulického oleje, kdy budou nezávisle na sobě ovládány otáčky motoru a pojezdová rychlost. Větší počet vnějších hydraulických přípojek rozšiřuje možnosti agregací různých typů příslušenství.

Anglický JCB je velkým světovým výrobcem teleskopických manipulátorů. Intenzivně se věnuje dalšímu vývoji u těchto strojů a tak mohla v průběhu mezinárodního veletrhu Agritechnica 2019 proběhnout premiéra nové řady teleskopických manipulátorů JCB Loadall. Nové manipulátory se pyšní ještě vyšší zvedací kapacitou a řadou detailních vylepšení. Nová kabina Command Plus „High Visibility“ skýtá nejen velký vnitřní prostor, ale i široký výhled kolem dokola a nahoru, nízkou úroveň hluku, výkonnou ventilaci a praktické úložné prostory.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č.1/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down